Sterke vrouwen - Verhalenconcert

Introducées zijn van harte welkom!

Kosten: (incl. koffie/thee bij binnenkomst en consumptie na afloop):

Leden: € 10,00  | niet-leden: € 15,00  |  leerlingen en studenten: € 5,00

De Voorstelling:

“Die kerels zeggen dat wij thuis een risicoloos leven leiden, maar dat zíj strijd leveren in de oorlog: de sukkels! Ik ga liever drie keer de oorlog in dan éénmaal een kind te baren!”

Dit zegt Medea in de naar haar vernoemde tragedie van de Griekse tragediedichter Euripides. Vrouwen sterk noemen, is dat dan niet dubbelop?

In het verhalenconcert ‘Sterke vrouwen’ worden vrouwen uit de oudheid en de Griekse mythologie verbeeld in woord en muziek. Ze komen zelf aan het woord of komen langs in mooie, klassieke vocale solo’s. Componisten zoals Chausson, Gluck, Händel, Haydn en Offenbach komen langs. Je hoort sterke verhalen over krachtige persoonlijkheden, die je als sterveling inde 21e eeuw herkent, of misschien toch niet? En hoe zit het bij deze strijdbare karakters met tegenkrachten en keerzijden?

Uitvoerenden:

Mieke van Huijgevoort (zang) en Henk Hagenberg(piano) maken muziek voor hun plezier. Samen met Hannie van Huijgevoort vormenzij sinds 2011 Trio Guirlande. Verteller Ad van der Zanden is classicus en inhet dagelijks leven docent klassieke talen in het middelbaar onderwijs. In 2020was hij verteller en maker van het verhalenconcert ‘Goden &(pantoffel)helden’ samen met Ensemble Émeraude.

Samenwerking VVAO, NKV en uitvoerenden:

Internationale vrouwendag 8 maart 2022 was de aanleiding om een programma met muziek en verhalen rond mythische vrouwen samen te stellen. Door corona is het toen niet tot uitvoering gebracht. We kunnen deze bijzondere voorstelling echter niet aan je voorbij te laten gaan. Daarom nodigen de VVAO en het Nederlands Klassiek Verbond je van harte uit om zondag 2april te komen genieten!

 

Sterke vrouwen - VerhalenconcertKoop jouw tickets

Diesviering met lezing door historicus drs. Manon Wilbrink

Type:
Lezing
Date:
Sunday
2/4/2023
Time:
13:30
 – 
16:15
Location:
Stedelijk Gymnasium, Nassausingel 7, BredaKoop jouw tickets